Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η συγκλονιστική ιστορία της 19χρονης από τον Αφγανιστάν

Η ιστορία της 19χρονης Αΐσα από τον Αφγανιστάν, ο σύζυγος της οποίας της είχε ακρωτηριάσει το πρόσωπο της, είχε πριν από μερικούς μήνες συγκλονίσει όλο τον κόσμο.




Η 18χρονη -τότε- Αΐσα είχε γίνει μέχρι και εξώφυλλο στους Timesμε την εικόνα της κομμένης μύτης και αυτιών να προκαλεί απορία και απέχθεια για τις πρακτικές των Ταλιμπάν.



Η νεαρή κοπέλα «αντίκρισε» για πρώτη φορά τα αμερικανικά ΜΜΕ με πρόσθετη πλαστική μύτη η οποία δίνει μια ιδέα για το πώς θα είναι η κοπέλα μετά την διορθωτική επέμβαση.



Οι γιατροί -όπως σημείωσαν- θα χρησιμοποιήσουν οστά, ιστούς και χόνδρους από άλλα σημεία του σώματος της για την επέμβαση. Τα έξοδα της εγχείρησης τα έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η οργάνωση Grossman Burn Foundation.



Αν και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πολλές φορές κατηγορήσει δημοσίως τους Ταλιμπάν για τις πρακτικές που συνεχίζουν να εφαρμόζουν μέχρι και σήμερα, οι ίδιοι οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι ισχύουν τέτοιοι «άτυποι» κανόνες στη χώρα υποστηρίζοντας ότι «το κόψιμο αυτιών και μύτης είναι παράνομο και –προφανώς- το περιστατικό είναι μεμονωμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: