Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Σοκ στην Καλιφόρνια! 19χρονος χάθηκε στα σαγόνια του καρχαρία.

Ήταν μόλις μισό μέτρο μακριά του… Δεν μπόρεσε κανείς τους το παραμικρό… Ο θάνατος κτύπησε σαν κεραυνός, από το πουθενά και η απελπισμένη φωνή μιας ψυχής που έφευγε έγραφε τον επίλογο της τραγωδίας… “Βοήθεια φίλε!” και μετά η απόλυτη σιγή, στα γαλάζια νερά που είχαν βαφτεί στο κόκκινο.




Ο 19χρονος Λούκας Ράνσον δεν υπάρχει πια. Ο 22χρονος φίλος του Μάθιου Γκαρσία προφανώς θα χρειαστεί τη συνδρομή ειδικών ψυχολόγων για να ξεπεράσει το σοκ που κράτησε μόλις ένα δευτερόλεπτο αλλά στέρησε μια ζωή και στιγμάτισε μια άλλη.



Η Παραλία του Σερφ στην Σάντα Μπάρμπαρα στην κεντρική Καλιφόρνια έγινε τόπο του μαρτυρίου για τους δύο νέους το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο καρχαρίας επιτέθηκε και με μία μόνο δαγκωματιά έκοψε το πόδι του άτυχου Λούκας καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι της σανίδας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία του Associated Press.



Στην κραυγή της βοήθειας και μετά το σοκ των πρώτων δευτερολέπτων ο Μάθιου αγκάλιασε τον φίλο του. Ο Λούκας είχε χάσει ήδη τις αισθήσεις του, η αιμορραγία ήταν απίστευτη.



“Απλώς επέπλεε στο νερό”, διηγήθηκε μέσα σε αναφιλητά ο Μάθιου. “Τον κράτησα κάτω από τους ώμους και του έκανα τεχνητή αναπνοή μέσα στην θάλασσα. Δεν είχε πια ζωή, ήταν απλώς ένα νεκρό σώμα…”



Οι αρχές της Σάντα Μπάρμπαρα ερευνούν για το είδος του καρχαρία που στέρησε την ζωή από τον άτυχο Λούκας. Αλλά αυτό δεν θα αλλάξει και πολλά για τους δύο νέους. Δεν θα ξανακάνουν ποτέ μαζί σερφ, ίσως και για τον 22χρονο Μάθιου, το αγαπημένο του χόμπι να αποτελεί πια παρελθόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: